PARIKAN

Juni 29, 2009 at 4:41 PM (Tak Berkategori)

PARIKAN

Walang kekek menclok ning tenggok, mabur maneh menclok ning pari
aja ngenyek karo wong wedok, yen ditinggal lunga setengah mati.

Omah gendheng tak saponane
abot entheng tak lakonane.

Walang abang menclok ning kara, walang biru walange putih
bujang maneh ora ngluyura, sing wis nduwe putu wae ra tau mulih.

Andheng-andheng ana pilingan
aja dipandeng mundhak kelingan.

Walang ireng mabur mbrengengeng, walang ireng dawa suthange

yen dha seneng aja mung mandeng, golekana endi omahe.

Bisa nggambang ora bisa nyuling
bisa nyawang ora bisa nyandhing.

Mikul suket dientul-entul
senenge banget nanging ora bisa kumpul.

theklek kecemplung kalen
timbang golek luwung balen.

abang-abang ora legi
tiwas magang ora dadi.

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: